pondělí 27. června 2016

Fotorecept: Tvarohovo-šlehačkový dort

Ahoj všichni :-)

Sluníčko má stále ještě dovolenou a zamračené dny se střídají s deštivými. Proto je potřeba si den zpříjemnit něčím sladkým. Tento snadný a lehoučký dortík může mít mnoho obměn a vždy bude úžasně chutnat i vypadat. Tak jdeme na to!


Bude potřeba: dvě vaničky tvarohu (500g), dvě balení 40% šlehačky de luxe (nebo alespoň 31% smetany ke šlehání), dva ztužovače šlehačky, jeden vanilkový cukr, balení cukrářských nebo obyčejných piškot, jedno balení čerstvých jahůdek (250g)


Nejprve vyšleháme šlehačku dotuha, musí se šlehat vychlazená – ihned po vyndání z ledničky. Ztužovače šlehačky si připravíme podle návodu na obalu (rozmíchat ve trošce vody a poté přidávat vyšlehanou šlehačku). 


Přidáme tvaroh a vanilkový cukr a krátce promícháme. Nešleháme příliš dlouho, aby se nám šlehačka nesrazila. Do dortové formy dáme dospod jako první piškoty a první vrstvu krému. 




Jahůdky si nakrájíme na plátky a dvě si necháme jako ozdobu. Jahůdky vyskládáme na krém a zakryjeme druhou vrstvou krému > ozdobíme. 




Necháme v ledničce nejlépe přes noc ztuhnout (aby piškoty krásně změkly), ale myslím, že dvě až tři hoďky budou taky stačit.


Dort je svěží, lehký a snadný na přípravu i na ingredience. Jahůdky můžete nahradit čerstvými borůvkami, malinami nebo jakýmkoliv jiným kompotovaným ovocem (kompotované ovoce je potřeba nechat pořádně okapat).

Pac a pusu :-*

Žádné komentáře:

Okomentovat