úterý 12. ledna 2016

Domácí pivní rohlíky

Už to sice bude zhruba rok (možná i dva), co jsem připravovala tyhle úžasný rohlíčky, ale nedávno jsem ve foťáku narazila na trochu starší fotky včetně těchhle pochoutek a rozhodla jsem se s vámi podělit o recept.



Ingredience: tři a půl hrnku polohrubé mouky, jedno vejce, jedna lžíce mléka, jedna lžička soli, jeden hrnek světlého piva (nevychlazeného), 3/4 kostky droždí, velký panák oleje a sůl s kmínem na posypání

Nejdřív si připravíme kvásek z trochy ohřátého piva a droždí, ten vlijeme do důlku v osolené mouce a necháme chvilku vykynout. Když se na kvásku začnou dělat bubliny, přilijeme zbytek piva, olej, žloutek a vypracujeme těsto, které necháme pod utěrkou zhruba 40 minut vykynout.

Vykynuté těsto si vyklopíme na vál a rozdělíme na dvanáct kousků, z kterých vyválíme placky - ty pak srolujeme do tvaru rohlíku. Dáme na plech s pečícím papírem a potřeme bílkem rozšlehaným s mlékem a špetkou soli. Na závěr posypeme hrubou solí a kmínem podle chuti. Pečeme ve vyhřáté troubě (200°C) dozlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat