pondělí 18. července 2016

Kam ve Frankfurtu do bazénu

Ahoj všichni :)

Léto bude pomalu za námi, i když mi přijde, že skoro vůbec nezačalo. Pár teplých dní bylo, ale rozhodně se tomu nedá říkat slunečné léto. Možná se v srpnu dočkáme ještě pár teplých dní. U nás ve Frankfurtu nemáme moc volného času, ale i těch pár volných dní si chceme užít naplno, proto vám dnes ukážu, kde se dá ve Frankfurtu suprově vykoupat a užít si sluníčko plnými doušky.



V práci se nám minulý rok objevily suprové prospekty včetně mapy kde se nachází jaké bazény a koupaliště. Z míst na mapce jsme zatím navštívili dvě – otevřené koupaliště Freibad Eschersheim a aquapark Titus Thermen. Trochu dál za Frankfurtem, kam se musí jet nejlépe autem, jsme navštívili aquapark Sieben Welten Therme & Spa Resort (v městě Fulda/Künzell) a aquapark Die Rhein-Main-Therme (v městě Hofheim).


Freibad Eschersheim – Hrozně se nám na tomto koupališti líbilo. Nejvíc se nám líbila velká široká vodní skluzavka, která spojuje horní bazén se spodním bazénem. Nachází se zde také brouzdaliště pro děti a další plavecký bazén. Z Frankfurtu se tam dá dostat tramvají a za vstupné jsme dali na celý den 4,50€ za dospělého a 3,00€ za studenta. Koupaliště nám připomíná klasická česká koupaliště.


Titus Thermen – Celý vodní svět se nachází v nákupním centru Nordwest Zentrum. Takže se můžete jít vykoupat, poté si zajít do jedné z mnoha restaurací na jídlo a nakonec i nakoupit – jsou tam obchody s oblečením, s potravinami, se suvenýry, papírnictví, atd. Výhodou bazénu je taky velký saunový svět. Nachází se zde taky klasický bazén na plavání, pak takové jeskynní bazénky (něco podobného jako v českém Aquapalace Praha), pár tobogánů a vířivka. Nevýhodou je to, že nemá žádnou část venkovní a je celkově dost malý. Sem se dá dostat metrem s jedním přestupem. Vstupné na 3 hodiny nás vyšlo pro dospělého 6,50€ a pro studenta 4,40€ (od pondělí do pátku).

Sieben Welten – Sem jsme se hrozně těšili a byli jsme asi nejvíc zklamaní. Celý areál je krásně udělaný a jednotlivé části, bazény a restaurace jsou rozděleny podle kontinentů/zemí – Asien, Andalusien (saunový svět), Arabien, Mexico, Afrika, Indien (privátní SPA) a Japan (restaurace). Každá část je krásně designově zpracovaná, tomu se nedá nic vytknout. ALE! Každá část zahrnuje pouze malou část z celého aquaparku a v celkovém měřítku je aquapark dost malý. Co se týče bazénů – Asijský svět zahrnuje bazén s vstupem do vodního baru, Africký svět zahrnuje panoramatickou saunu a venkovní bazén, Arabský svět zahrnuje odpočívací část s lehátky a Mexická část zahrnuje vnitřní bazén. Nejvíc se nám samozřejmě líbilo ve vodním baru, kde jsme si objednali pár svěžích koktejlů... vlastně ve chvíli kdy jsme našli tento bar jsme v něm zůstali až do konce. Celodenní vstupné nás vyšlo na 25€/osobu.


Rhein-Main-Therme – Jde o kompletně zrenovovaný aquapark, který se neustále opravuje a upravuje. Celému aquaparku dominuje velký vnitřní bazén nad kterým je prosklená kopule. Nám se nejvíce líbil venkovní bazén s venkovní vířivkou, kde jsme se vydrželi rochnit celou hodinu. Vevnitř se nachází rychlý proud a bazén s vlnobitím, dva tobogány, další vířivky a plavecký bazén se skokanskými můstky. Jsou zde taky dvě restaurace, kde jsme si dali WOK k obědu a jeden bar, kde míchají koktejly. Ano, opět jsme neodolali a dali si pár „Swimming Poolů“. Nachází se tam taky saunový svět, ale ten jsme nenavštívili. Celodenní vstupné nás stálo 20,00€ za dospělého a 16,00€ za studenta.


Užili jste si letos pořádně sluníčko? 

Pac a pusu :*

Žádné komentáře:

Okomentovat